CoA.RP - [WIKI] Los Santos
Doniraj!
Image upload

[WIKI] Los Santos

Apps · 796

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Apps

  • Homeboy
  • ****
    • Postova: 1036
    • Karma: 18
  • "Non ducor, duco."
u: Prosinac 28, 2020, 04:14:13 16:14


[WIKI] Los Santos
Los Santos je drugi grad po brojnosti stanovnika u Sjedinjenim Državama, grad u državi San Andreas i zapadu Sjedinjenih Država, sa 3,73 miliona stanovnika u okviru administrativnih ograničenja na kopnu od 498,3 km2. Urbano područje Los Santosa proteže se izvan administrativnih gradskih granica sa preko 13,8 miliona stanovnika i 14. je po veličini urbano područje na svetu, pružajući mu status MEGACITY. Stanovnici grada nazivaju se "Santos", što na španskom znaci "Sveci". Često poznat po inicijalima L.S. i pod drugim imenom City of Saints, Los Santos je svetski centar poslovanja, međunarodne trgovine, zabave, kulture, medija, mode, nauke, tehnologije i obrazovanja.

U njemu se nalaze renomirane institucije koje pokrivaju širok spektar profesionalnih i kulturnih oblasti i jedan je od najvažnijih ekonomskih pokretača u Sjedinjenim Državama. Kao matična baza Vinewooda, poznat je kao „Zabavna prestonica sveta“, vodeći svet u stvaranju filmova, televizijske produkcije, video igara i snimljene muzike. Značaj zabavnog posla za grad naveo je mnoge poznate ličnosti da se vrate u Los Santos i okolna predgrađa kući.

Los Santos je grad pravde za razliku od law general city. Izabrani Government cine Los Santos City Council i Mayor of Los Santos koji deluju u okviru mayor-council government. Trenutni mayor je Lena Haley. Los Santos City Council cine predstavnici Los Santos Police Department, Department of Justice, Government Member/s, Sheriff Department, Fire Department i predstavnici civilnog stanovništva.Vinewood sign, Verona Mall


StateSan Andreas
CountyLos Santos County
Government
- MayorLena Haley
Population (2013)
- Total 3,738,799
- Density
- DemonymSantono
Time zoneGMT-8
Websitehttp://lsgov.us


« Zadnja izmjena: Prosinac 28, 2020, 10:59:11 22:59 od APPS »Tags: